Libere Ensemble cat | esp | fr


Creació, sonoritat i tradició són els elements que representen els valors musicals d'aquesta nova formació.

Libere ensemble és un grup de cambra que interpreta música pròpia i original per una formació única: el violoncel, el saxòfon alt/soprano i la guitarra/mandolina, es combinen per donar forma a noves composicions i arranjaments d'inspiració popular, amb harmonies i melodies que veuen de la tradició clàssica i contemporànea, per assolir un llenguatge propi d’expressió amb un remarcat caràcter cambrístic.

El violoncel·lista de Ceret, François Ragot, el saxofonista figuerenc David Salleras i el guitarrista de Barcelona, Oriol Gonzàlez, tres músics actius i d'àmplia experiència en la música clàssica, en la música popular i en la composició, es reuneixen des de l'any 2016 en aquesta aventura per compartir la seva música amb llibertat.

 

 

Audio/Video

 

 

Músics


François Ragot, violoncel

Inicia els seus estudis musicals al Conservatori Nacional de Música de Perpinyà, on obté una medalla d’or a la categoria de violoncel i una medalla d’or a la categoria de música de cambra, tot això l’any 1985. Marxa a París per tal d’estudiar amb grans mestres de violoncel com Jean Huchot (Òpera de parís), Philippe Müller i Roland Pidoux (professors del Conservatori Superior de Música de Paris). Guanya diferents Primers Premis, un Premi d’Excel·lència i un Premi de Virtuositat a París, abans de perfeccionar-se al Royal Collège of Music de Londres, a la classe de Christopher Bunting (alumne de Pau Casals) on rebrà el “Ivor James Prize” i el Post-Graduate Diploma. Instal·lat a Ceret, Professor de violoncel al Conservatori de Girona i a l’Escola de Musica de Saint Cyprien (França), François Ragot és convidat regularment a tocar pels cinc continents i a dirigir diferents formacions instrumentals.

 

David Salleras, saxòfon alt i soprano

Obté el Premi d’Honor de final de carrera al Conservatori del Liceu amb 18 anys sota la direcció de Salvador López. Becat per la Generalitat de Catalunya, per Ibercaja i Agrupació Mutua segueix els seus estudis a París amb els professors Nicolas Prost i Jean Yves Fourmeau, on és premiat amb les millors qualificacions. Premiat en numbrossos concursos nacionals i internacionals, Salleras és regularment invitat en Festivals d’Europa, Sud-amèrica i Sud-àfrica. En els últims anys destaca la seva faceta com a compositor per saxofon. Les seves obres són interpretades i enregistrades per saxofonistes d’arreu del món. Salleras és Selmer Artist (saxofons) i Vandoren Artist (canyes i broquets)

 

Oriol Gonzàlez, guitarra i mandolina

Comença els estudis musicals de guitarra amb Eduard Iniesta i posterioment estudia contrabaix clàssic amb el mestre Enric Rigau i contrabaix jazz amb David Mengual. Ha format part de diferents projectes musicals estables en l'àmbit del jazz i el folk, ha treballat també com a músic en produccions de teatre i ha composat i enregistrat la música de diversos projectes audiovisuals. Anys més tard descobreix les possiblitats que li ofereix la mandolina i de mica en mica s'endinsa en l'aprenentage d'aquest petit i portable instrument. En l’àmbit de la composició ha estat guardonat en el premi Ciutat de Reus 2010 per a corals infantils, en el concurs de composició de la Coral Polifònica de Getafe 2011, Premis Ziryab de Balaguer 2012 i el Premi d'Igualada de Composició musical 'Paquita Madriguera' 2012.

 

 

Contacte


e-mail: davidsalleras@gmail.com
tel.: +34 615 698 797